VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

 

Le Bourget” est ouvert!
Vive “Le Bourget”!


Woensdag 10 juli 2013 heeft “Le Bourget" Brocante - Cadeaux - Salon de Thé” haar deuren geopend aan de Passage 1 te Axel.
Yvonne Moeliker, een geboren Dordtse, woont al meer dan 35 jaar in de omgeving van Axel maar is een ware francofiel. Door haar hobby, Arabische volbloed paarden, heeft ze enkele jaren in de Lorraine in Frankrijk gewoond en gewerkt. Weer terug in Nederland miste Yvonne het franse land en ging ze op zoek om "een stukje Frankrijk in Nederland" te creëren.
Het idee werd "Le Bourget"; een brocante- annex cadeauwinkel om te beginnen maar al snel werd er een “Salon de Thé” aan toegevoegd om de ultieme franse beleving te completeren. De klanten kunnen even van de franse sfeer genieten als ze binnen komen, een stukje herkenning en verlenging van het vakantiegevoel.

 

Wat is brocante?

Brocante zijn meubelen en accesoires uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek.  Ze hebben een doorleefd karakter, een geschiedenis. Brocante staat voor een warme landelijke stijl die charmant oud oogt.

Yvonne's idee werd begin juni 2013 werkelijkheid en het regelen en organiseren kon definitief beginnen. Het is de bedoeling dat (bijna) alles wat je ziet te koop is. Hierdoor krijg je een dynamische en steeds wisselende collectie in de winkel. Bij brocante zijn er vaak maar een of twee items van iets beschikbaar, waardoor het uniek blijft. U kunt er authentieke kandelaars aantreffen maar ook kasten, tafels, stoelen, verlichting en andere snuisterijen.
Elke 2 weken gaat Yvonne op strooptocht in diverse streken van Frankrijk om weer nieuwe artikelen te zoeken. Zoekt u iets specifieks, kom het gerust vragen en Yvonne kijkt voor u uit of ze het ergens in haar ruime netwerk kan vinden.

Le Bourget heeft ook nieuwe cadeauartikelen in het assortiment  van de merken "Natives" en 'Comptoir de Famille".
Natives heeft een retro- en vintage lijn, dit zijn items die er authentiek uitzien maar nieuw uit de fabriek komen.
"Comptoir de Famille", net als Natives rechtstreeks uit Frankrijk, heeft onder andere tafellinnen, glazen, servies, tuin- en woondecoratie in het assortiment. Beiden sluiten perfect aan bij de uitstraling van de winkel.

Le Bourget heeft ook de traditionele zeep  "Savon de Marseille" in huis, geparfumeerd en ongeparfumeerd, die uiteraard de Franse sfeer weer compleet maakt.
Inmiddels is er een biologische franse thee in streekgebonden smaken aan het assortiment toegevoegd; goede olijfolie en azijn staan als volgende op het verlanglijstje.
Twee keer per jaar staat in de agenda de beurs “Maison et Objet” rood omcirkeld. Dit is dé internationale vakbeurs in Parijs op het gebied van interieur.

In de “Salon de Thé” zijn warme  en koude dranken te verkrijgen en vind u franse lekkernijen (petit fours, macarons) op de kaart terug. Tevens beschikt Le Bourget over een kleine lunchkaart.
Daarnaast verzorgt Yvonne op reservering “Café Gourmand” (de Franse variant van de High Tea).

De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag.

Le Bourget "een stukje Frankrijk in Nederland", origineel, uniek en net even anders. Entrez et bienvenue.

 

Le Bourget Brocante - Cadeaux - Salon de Thé. Passage 1, Axel +31115690852 +31654242737 www.lebourget.nl email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons op facebook.